Guardamar del Segura, Spania
 
Byen er plassert rett ved elv munningen til Rio del Segura. Plasseringen av landskapet er en av de mest unike i Valencia, med en original kombinasjon av omfattende sanddyner, som er beskyttet av grønn skog, fruktbar mark, med produksjon av sitrusfrukter, som appelsiner og sitroner og det dyrkes oliven, alcachofas, tomater, og diverse andre sydfrukter og grønnsaker. Bøndene her tar opp nypoteter til jul, og om sommeren. Skogen "La pinada de Guardamar", med 800 dekar, som ligger parallelt ved kysten, er en utrolig opplevelse i seg selv. 

Her opplever du kanskje Spanias flotteste strender, flere kilometer med finkornete sandstrender av beste kvalitet, alle med EUs blå flagg. Strendene er omkranset av sanddyner, barnålskog, eucalyptus planter og palme trær. 

Guardamar er en travel liten by, med ca 17.500 innbyggere. Byen ligger sentralt plassert, ca 30 km syd for Alicante, 11 km nord for Torrevieja og ca 50 km nord for Cartagena, i Alicanteregionen. Det er 30 kilometer til flyplassen i Alicante. Byen ligger i Valencia fylke. 

 
  

Sandstrendene på Costa Blanca kysten

 

 

Fiestas

 

Festdagene er en viktig del av livet i Guardamar. Karnevalet i februar, med kostymer og utendørs fester. 

Hellige uker i påsken, med prosesjoner og skuespill fra Jesu lidelse. Dette er meget spektakulært og må oppleves. 

Cristianos og Moros fest i juli, til ære for byens padrona, parader med "comparsas", inntoget i festningen, fyrverkeri, og spillet om legenden L'Encantà. 

I juli er det Maurerne og de Kristnes parader, utendørs fester, skuespill, fyrverkeri og muskedunder skyting. 

Festen til ære for virgen Rosario en 27. juli hvert år. 

 

 

 

 

Påskefeiring i Guardamar
13. dag julefeiring i Torrevieja
Karnevalet i Februar

 


Kultur og historie

På grunn av Guardamar's geografiske plassering, har byen blitt valgt av mange forskjellige kulturer, både Iberere, fønikere, Romerer, Araberer, og Kristne. 

Historiske rester av disse sivilisasjoner kan ennå sees her. Det er etter den Iberiske bosetningen, av Cabezo Lucero, funnet kunst som eks. La Dama de Guardamar ”Damen fra Guardamar”, fra år 300 før Kristus, og en rekke mosker fra den arabiske perioden. Videre finner man utgravninger etter La Fonteta, den fønikiske byen, La Rabita, den muslimske byen og middelalderborgen Guardamar.

        

 

 

 

Bildegalleri