TURKALENDER CORACARE 2020 

  • mer enn bare enn reise – 

BLÅTUR! KULTUR OG VINTUR I UKJENT TERRENG, ENDA EN NY TUR! 21. JANUAR 2020

21 januar, vin- og kulturtur, dagstur, avreise kl. 09.30. Vi besøker vingård og andre spennende steder. Dagstur med middag for 70 euro. 65 euro for medlemmer. Vi reiser dit ingen skulle tro at vi kunne reist, spiser godt, drikker godt og koser oss veldig. Her får du ikke mer info, bare meld deg på til booking@coracare.com eller kontoret 96572 4414. Stig lover en litt annerledes tur igjen!


 

BLOMSTRINGSTUR! MANDELTREBLOMSTRING! 

6. FEBRUAR, DAGSTUR TIL CALASPARRA OG KLOSTERET VIRGEN DE LA ESPERANZA. VI BESØKER OGSÅ EN VINGÅR I BULLAS

Vi reiser kl 09:30 fra buss-stasjonen i Guardamar del Segura.


 

12. februar 2018 CARTAGENA I 2 DAGER OG VI BESØKER ALLE DE FANTASTISKE UTGRAVINGEN HELT SIDEN FØNIKERTIDEN, ROMERTIDEN OG FRAM TIL I DAG.

Dette er turen som handler om historie, god mat og flotte severdigheter. Vi bor i sentrum av byen på hotell med 4 stjerner, besøker stjernerestauranter og historiske perler. Dette er turen for de som ønsker å gå litt mer i dybden av Spanias og Europas historie. 2 dager hvor vi koser oss mer enn vi vanligvis gjør. Pris inkludert full pensjon, guiding, buss er 215 euro per person for medlemmer, 235 for ikke medlemmer. Vi skal også smake på romersk og punisk vin.
 

GOURMETMAT, MICHELINSTJERNER, HISTORIER OG FOTBALLTUR TIL SAN SEBASTIAN OG BILBAO MED MER. VI BESØKER REAL SOCIEDAD OG MARTIN ØDEGAARD!

21. TOM. 24. FEBRUAR 2020. DETTE ER EN EKSKLUSIV TUR FRA STIG GUNNAR HOVDAL TIL SINE KUNDER. HAN TAR BARE MED 25 PERSONER PÅ DENNE TUREN. Dette er Michelin-restauranter, pinxtos og Martin Ødegaard. 

Vi ser Martin Ødegaard og Real Sociedad spille mot Valencia, og vi besøker og spiser mat på Michelinstjerne-restauranten Kokotxa. Man kan velge mellom 2 menuer, en koster 88 euro, den andre koster 120 euro. Dette er en gang i livet opplevelse. Vi skal også spise verdens beste Pintxos i San Sebastian. Dette blir en tur for minnebøkene! Det er mulig å reservere seg fra Michelinrestauranten. Vi reiser fredag klokken 08:00 fra Guardamar del Segura, flyet går 10:20 den 21. februar til Bilbao. Buss tar oss til San Sebastian. Hjemreise mandag 24 februar kl 18:00 fra Bilbao.

Det blir masse omvisning i Baskerland i tillegg til ovennevnte. Gi denne turen til dere selv i nyttårsgave! 

Prisen for denne turen er 595 euro per person, gourmetmiddagen er ikke inkludert, men resten av måltidene er inkludert OG DE ER GOURMETMÅLTIDER DE OGSÅ, samt inngangsbillett til Real Sociedad – Valencia. Vi besøker byen Guernica hvor tragedien som ble til et maleri hendte, Bilbao med Guggenheim og mye mer. Husk at San Sebastian er en av de vakreste byene i Spania, ja i hele Europa. Dette er byen for feinschmeckere når det gjelder opplevelser, mat og historie. Kanskje tar Martin Ødegaard seg tid til å hilse på oss også! Velkommen på tur!


 

PORTUGAL RUNDT! VIL FLYR TIL LISBOA OG REISER MED TURBUSS I 

21. TOM 25. MARS 2019. 

Påmeldingsfrist er 15. februar 2019. Prisen på turen blir 695 euro og inkluderer alt unntatt inngangspenger og egen drikke.

DEN FLOTTESTE VINTUREN MED LITT OPP-PUSSING! DAGSTUR 27.Februar

27. februar, vin- og kulturtur, avreise 09.30, dagstur. Vi besøker 2 vingårder og spiser middag på klosteret ved siden av Maria Magdalena kirken i Novelda. Prisen er 65 euro for medlemmer og 70 euro for ikke medlemmer. Dette er en tur du aldri vil glemme, en tur for bilder på Facebook!


 

VILT, VAKKERT OG FANTASTISKE SPANIA. SEVILLA, CADIZ, RONDA, GIBRALTAR, MALAGA OG JEREZ DE LA FRONTERA MED MYE MER.

15. MARS TIL OG MED 18. MARS, 4 DAGER I ANDALUSIA!


 

15. mars reiser vi med fly til Sevilla fra Alicante. Der venter en turbuss på oss som tar oss rundt i Andalusia til 30. mars. Avreise kl. 08.00. Vi skal besøke fantastiske steder i Andalusia. Vakre byer som Sevilla, Cadiz, Jerez med besøk hos Sherryvingård TORRES, Gibraltar med tax-free og apene på toppen av «THE ROCK» og Ronda, denne lille eventyrlige perlen.

Prisen er 580 euro som inkluderer 3 netter på hotell, 1 natt i Cadiz, 1 natt i Sevilla, 1 natt i Ronda. Turbuss med norsk guide, Fly tur/retur Alicante – Sevilla, frokost og middag. Kveldsmaten spiser man selv og betaler selv. Påmelding innen 1. 5februar.


 

Madrid, Spanias hovedstad. 31.mars til 2.april 2020. 

3 dagers tur med avreise klokka 08:30 fra Guardamar del Segura. Tilbake i Guardamar del Segura 20:30.

Vi reiser til Madrid med hurtigtog, og overnatter 2 netter på hotel.

Denne gangen har vi god tid i Madrid og skal besøke alt vi ikke har sett før og noe vi har sett før, bl.a det kongelige slott med vaktskifte, Sorolla museet, Parque Retiro og Templo Debod samt flere nye og spennende opplevelser i Madrid. Vi bor på hotell i sentrum med gangavstand til det meste. På kvelden går vi på Musikal. Her står opplevelsene i kø. hop off guidet buss. Inngangspenger til severdighetene betaler man selv.

Pris: 590, som inkluderer høyhastighetstog tur/retur, full pensjon fra vi ankommer Madrid til vi reiser fra Madrid, taxier, hop on/hop off, buss tur/retur Alicante. Veldig godt hotel i sentrum av Madrid.


 

14. APRIL 2018! 

Dette blir en tur i det blå på en blåmandag. Ingen vet hvor vi reiser bortsett fra guidene! Det er en dagstur til 65 euro inkludert buss, guiding og stor og god middag. Avreise fra Guardamar del Segura kl. 09.30. Dette er Cora Care på sitt beste!


 

ALLER, ALLER, ALLER, SISTE PILEGRIMSREISE. 7 DAGER PÅ EVENTYR MED STIG GUNNAR HOVDAL!

13. september tom. 20 september 2020, 

TIL SANTIAGO DE COMPOSTELA

  • mer enn bare en reise –

LITT VIKTIG INFORMASJON

Vi vil være 3 personer fra Cora Care som vil følge med på reisen. Dette for å skape trygghet og trivsel på vår veg til Santiago de Compostela.

De som administrerer pilegrimssertifikatene på vegne av biskopen av Santiago de Compostela har vedtatt at man må gå sammenhengende de siste 100 kilometer av pilegrimsleden for å kunne motta bekreftelsen, pilegrimsbrevet, gjennom dette flott papirer som gir oss status som pilegrimer. Det betyr veldig mye for oss, og for min planlegging av reisen. Imidlertid gjør jeg alt for at vi skal få både i pose og sekk, det vil si både at vi skal få sett litt av alt nord-Spania kan by på, samtidig som vi også skal nå vårt mål. Vi skal følge den franske ruten, den originale ruten, på vår tur. Ruten er på over 700 kilometer, men vi går de siste 115 kilometerne. På bussturen vil vi touche pilegrimsruta flere ganger. Vi har følgebil hele vegen, og det er ingen skam å benytte denne hjelpen, om nødvendig. Følgebilen er en 9- seter bil hvor vi legger inn tilleggsutstyr, ryggsekker, vann og førstehjelpsmateriell med mer. Jeg har regnet ut tidsperspektivene ut fra en fart på 3,9 kilometer per time. Når dere trener, mål opp 4000 meter og bruk en time på denne distansen. Da blir dere kjent med farten.

Det er viktig å ha med gode sko, solbeskyttelse og lett tøy. Husk at det kan bli veldig varmt. Litt fysiske forberedelser er også viktig, men vi går ikke raskt, bare jevnt og trutt. Følgebilen har nok drikke og også lett mat samt litt frukt og søtt. Imidlertid er det viktig at det ikke ligger noen prestisje i turen. Helsen går alltid først, trivselen dernest og opplevelsene mens vi går, kommer som en viktig del til slutt.

Men, som min venn biskopen sier: «Vegen må aldri bli viktigere enn målet».

 

INNHOLD FOR REISEN TIL SANTIAGO DE COMOPSTELA 


 

13. SEPTEMBER

Avreise med buss fra Guardamar del Segura busstasjon er 07:30 søndag 13. september, med turbuss.

Vi flyr på morgenkvisten klokka 10:20 den 13. september fra Alicante/Elche flyplass til Bilbao, og starter dermed en hektisk første dag på turen. Dette er en søndag. Vi starter dagen med besøk til Guggenheim-museet, og gudskjelov er bygget finest utvendig, slik at vi får tatt bilder og kost oss utenfor. Innvendig er det dessverre bare store haller. Vi får en liten sightseeingtur i byen før vi starter på reisen til Covarrubias, hvor Håkon Håkonssons datter, Prinsesse Kristina av Tu(ø)nsberg er gravlagt, og hvor vi besøker Hellige Olavs kapell, med lokal guide. Her spiser vi middag på De Galo.

Jeg har bestilt omvisning til kl. 13:00.

På turen til Covarrubias forteller jeg historien om denne unge norske prinsessen som ble gift med en spansk prins, Felipe. En utrolig historie som ikke har happy ending. Vi snakker her om årene rundet 1250 etter Kristus, hennes reise tok 1 år fra hun startet til hun kom fram til sitt eget bryllup.

Vel framme besøker vi kirken direkte og kirkens museum og ikke minst prinsesse Kristinas sarkofag. Etter omvisningen skal vi spise middag i Covarrubias før vi reiser på besøk til Hellige Olavs kapell.

Deretter reiser vi til katedralen i Burgos for en omvisning. En av verdens vakreste katedraler. Vi reiser videre til Astorga for innsjekking på hotell Ciudad de Astorga for overnatting. Dette blir en veldig lang dag, men ikke så fysisk slitsom. Vi spiser sen middag før vi går til sengs.


 

14. SEPTEMBER

Vi starter dagen med omvisning i Astorga etter frokost, og kjører fra byen rundt 09:00.

Vi kjører deretter til Sarria hvor vi stempler inn våre pass, og nå begynner vi på pilegrimsferden til Santiago de Compostela. Denne dagen skal vi går til sammen 21.5 kilometer. Beregnet gangtid inkludert pauser/mat er 7,5 timer, noe som betyr at vi avslutter cirka kl. 17:30 i et sted som heter Portomarin. Bussen kjører oss til vårt hotell i utkanten av Santiago de Compostela, hvor vi skal bo de neste 3 nettene. Dette gjør jeg for at vi slipper utpakking og nedpakking hver dag. Hotellet heter Hotel Congreso, 4 stjerner, som er et spahotell med gode tilbud for slitne bein. Vi spiser middag her om kvelden.


 

15. SEPTEMBER

Tidlig opp og vi spiser frokost før bussen kjører oss til Gonzar, og vi skal gå til Melide. I dag skal vi gå cirka 30,5 kilometer, altså den aller lengste etappen på turen. Vi starter å gå klokka 09:15. Jeg har beregnet at vi bruker cirka 10 timer denne dagen inkludert pauser og middag. Lunsj spiser vi kl. 13:30. Det betyr at vi avslutter cirka kl. 19:00 og er tilbake på hotellet 20:00. Middagen er bestilt til kl. 20:30. Det er viktig å få i seg næring for nå trenger kroppen dette. 

16. SEPTEMBER

Tidlig opp i dag også. Vi blir kjørt ut til Melide og skal gå til Salceda. Dagens etappe blir den nest lengste på turen. Her skal vi ta gå cirka 25,5 kilometer, og har dermed lagt bak oss 73 kilometer av turen, som må være på minst 100 kilometer. Jeg har beregnet gangtiden til 8,0 timer og pausen til 2,0 timer, så vi blir ute i 10 timer. Vi spiser middag under marsjen. Det betyr ar vi er hjemme cirka 19:30, og middagen er bestilt til 20:45 på hotellet. Nå er det kun 24,5 kilometer igjen, og jeg håper fortsatt på gode bein og god form.


 

17. SEPTEMBER

I dag er det på nytt tidlig opp. Alle skal pakke sine kofferter og sette de i resepsjonen før vi blir kjørt ut. Bussen kjører oss til Salceda, der vi avsluttet i går, og vi skal gå til Santiago de Compostela, 24,5 kilometer, inkludert Gledens fjell, Monte de Gozo, hvor pave Johannes Paul II ble hyllet alle pilegrimer, og ble fulgt av tusener av mennesker da han avsluttet sin over 700 kilometer lange pilegrimsferd. Jeg regner med gangtid på 6,5 timer og 1,5 timer med pauser. Det betyr at vi er på hotellet kl. 17:30, nytt hotell.

Mens vi går, sjekker en av våre ansatte alle inn på et nytt hotell like ved katedralen i Santiago de Compostela. For første gang på turen vil dere kunne se gamlebyen og katedralen i Santiago de Compostela, og dit vi skal gå til pilegrimsmesse i morgen. Hotellet heter Hotel Compostela. Vi spiser kveldsmiddag i Rua Franco denne kvelden, den eneste gaten i Spania som fortsatt bærer navnet til den avdøde diktatoren. Dere kommer til å kose dere i denne vakre gamlebyen.


 

21. SEPTEMBER

I dag har vi igjen sjarmøretappen hvor vi skal fra hotellet til Pilegrimskontoret. Det er en tur på 500 meter. Jeg vil vi skal starte kl. 09:30 slik at vi har god tid før Pilegrimsmessen som starter kl. 12:00. En opplevelse dere aldri glemmer. På sjarmøretappen synger vi vår egen pilegrimssang for nest siste gang på turen, som dere får utdelt første dagen på bussen, og det viktigste nå er jo å få pilegrimsbrevet før messen.

Under Pilegrimsmessen vil jeg at dere sitter i samlet flokk så nærme alteret som mulig. Stig skal lese et bønnefall, invocacion på spansk, til Santiago sammen med biskopen i katedralen, og jeg vil gjerne at dere reise mens denne seansen pågår. Under messen vil biskopen lese opp en hyllest til dere som har vandret som pilegrimer disse dagene. Jeg kaller gruppen for Grupo Cora Care, følg med.


 

Etter pilegrimsgudstjenesten skal vi spise et praktfullt pilegrimsmåltid og hylle hverandre for den fantastiske prestasjonen som vi har gjennomført. Pilegrimsmåltidet blir brukt til å gjenoppfriske minnene fra de siste dagene.

Deretter er det tid for handling/innkjøp av effekter som gir oss enda flere minner fra turen, før vi vender nesen til flyplassen og hjemreise. Vi reiser til flyplassen klokka 19:00 for hjemreise.

Flyet går klokka 21:20 og på flyplassen i Alicante venter Guillermo med vår faste turbuss, og han kjører oss tilbake til Guardamar del Segura.

Har du spørsmål eller kommentarer kan du kontakte meg via epost eller telefon.

 Mailadressen er: stig.hovdal@coracare.com, telefon: 0034 696 644 310. Velkommen på pilegrimstur!


 

Guardamar del Segura 7. januar 2020 

På vegne av Cora Care teamet


 

Stig Gunnar Hovdal og Eli Gjelten

Reiseleder/sykepleier/Reiseleder


 

BARCELONA PÅ SITT ALLER BESTE – 15. tom 18. OKTOBER 2019

15. november, Barcelona, Barcelona og alt det flotte rundt som Klosterene Pedralbes og Montserrat, Olot og Besalu på en dagstur den 17. oktober.

Vi skal ha god tid for å besøke museum og vakre steder i denne verdensmetropolen Barcelona den 15. og 16. samt den 18. før vi flyr hjem tilbake til Alicante. Vi går på musical og skal IKKE HA DÅRLIG TID TIL NOE. Dette blir Barcelona med god tid til det meste. Opplev Barcelona og Katalonia med oss! Vi fly opp og tilbake til og fra Barcelona, slik at vi får god tid der nord. Påmelding innen 1. september.

Pris på turen er 575 euro inkludert hotell (vi bor på samme hotell i 3 netter), full pensjon, guiding, fly tur/retur samt god turbuss på dagsturen.


 

CORA SINE SOMMERTURER 2020


 

BENIDORM – AQUALANDIA – DAGSTUR FOR FAMILIER – AVREISE KL. 09.00, HJEMREISE 18.00. 20 EURO PER PERSON, VI HAR TURBUSS OG OVERRASKELSER! 

AVREISEDATOER: 10. JULI og 20. JULI. Det må være minst 20 påmeldte for at turen skal gå. Vi får grupperabatt på inngangsbillettene og sparer penger på det. Pris på bussen euro 25 per person. Barn under 4 år gratis.

Den 15. juli har vi tur til Aitana Safaripark før vi reiser ned til Aqualandia. Da får vi være med å mate dyrene, klappe de og ta bilder, før vi spiser lunsj på restaurante Cannibalen. Deretter reiser vi for å bade og kose oss i Aqualandia. Denne dagen er det avreise kl. 08.00 fra Carrefour Torrevieja, 08.30 fra buss-stasjonen i Guardamar del Segura. Pris med inngangspenger på Aitana Safaripark 40 euro per person. Barn under 4 år gratis